Menu
in

Total та PSA об’єднають зусилля у виробництві батарей для електромобілів

Нафтогазовий концерн Total і автомобільна група PSA оголосили про створення спільного підприємства Automotive Cells Company (ACC), яке буде виробляти літій-іонні акумулятори.

Кожному з партнерів буде належати по 50% акцій. Частка Total/Saft знизиться до 33 відсотків, коли ACC вийде на повну виробничу потужність. Очікується, що пілотна виробнича лінія в комуні Нерсак (Франція) буде запущена в 2021 році.

За підсумками її роботи спільне підприємство планує побудувати гігафабріку потужністю 8 ГВт-год в північній Франції до 2023 року, а потім такий же завод на південному заході Німеччини в Кайзерслаутерні.

ACC хоче до 2030 року розширити обидві площадки до 24 ГВт-год (всього 48 ГВт-год на рік). Цей обсяг буде здатний забезпечити виробництво одного мільйона електромобілів – “більше 10% європейського ринку”.

Загальний обсяг інвестицій оцінюється в 5 мільярдів євро. Проєкт фінансово підтримується Францією і Німеччиною, які нададуть учасникам 1,3 млрд євро.

Новий завод з виробництва літій-іонних акумуляторів – не єдине підприємство такого роду в Європі та навіть у Франції. У серпні був запущений стартап з планами побудувати до 2023 року на території країни завод з виробництва літій-іонних акумуляторів потужністю 16 ГВт-год на рік за підтримки Schneider Electric.

Як раніше повідомляв Autogeek, нафтовий гігант Total встановить 20 000 зарядних станцій для електромобілів.

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Exit mobile version