Menu
in

Tesla анонсувала випуск бюджетного електромобіля за $25 000

Компанія Tesla провела щорічні збори акціонерів, поєднавши їх із заходом Battery Day. За традицією, від Ілона Маска чекали нездійсненних обіцянок, проте він вирішив висловлювався досить обережно, в результаті чого курс акцій Tesla впав майже на 7%. Однією з таких заяв стало те, що через три роки компанія планує випустити електромобіль за $25 000.

У період, що передував виходу на ринок седана Tesla Model 3 деякі засоби масової інформації іронічно називали його “народним електромобілем”, але на той час сума близько $ 35 000 дійсно була безпрецедентно низькою для машини на електротязі з такою сукупністю споживчих якостей. Пізніше Ілон Маск вже заявляв, що в серед електромобілів Tesla з’явиться більш компактний в порівнянні з Model Y хетчбек.

Інновації при виготовленні батарей і збільшення обсягів їх випуску, як тепер можна зрозуміти, дозволять Tesla протягом трьох років вивести на ринок новий електромобіль вартістю $ 25 000. Про це Ілон Маск і заявив на зборах акціонері. Машина буде порівнянна за своїми якостями з аналогічними за габаритами транспортними засобами з двигуном внутрішнього згоряння. Варто зазначити, що новий електромобіль Tesla при цьому буде здатний обходитися без водія, хоча звичні органи управління будуть збережені. Характеристики майбутньої новинки не уточнювалися, але раніше Маск зізнавався, що такий електромобіль буде володіти запасом ходу понад 320 км.

Одночасно Ілон Маск уточнив, що за підсумками поточного року компанія повинна збільшити обсяги випуску електромобілів на 30-40% в порівнянні з минулим роком. По суті, це дозволяє розташувати прогноз за обсягами випуску в діапазоні від 477 750 до 514 500 електромобілів. Раніше Tesla ставила перед собою мету випустити в поточному році не менше 500 тисяч електромобілів, нове формулювання залишає простір для деякого зниження планки.

Відповідаючи на запитання одного з акціонерів, Маск зізнався, що компанія не “гребе гроші лопатою”, як це може здатися при поверхневому погляді на величину капіталізації Tesla. Середня норма прибутку за чотири останні квартали, за його словами, не перевищувала одного відсотка.

Говорячи про перспективи, Tesla ставить перед собою завдання випускати близько 20 млн електромобілів на рік. У поточному році місткість всього автомобільного ринку складе 80 млн транспортних засобів. Легко визначити, що при поточних оборотах Tesla претендує на чверть світового ринку. Щоб вийти на подібний рівень, компанії доведеться подолати багато “хвороби росту”, головною з яких є обмеження за обсягами випуску тягових батаре.

Як раніше повідомляв Autogeek, новий Tesla Roadster буде презентовано на Нюрбургрингу в 2021 році.

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Exit mobile version