Menu
in

Такого ще не було: батареї для електромобілів виготовлятимуть зі звичайної тирси

Новозеландський стартап CarbonScape розпочинає комерціалізацію графіту із трісок, тирси та інших побічних продуктів лісового господарства та деревообробної промисловості. Виготовленими із «біографіту» батареями планують оснащувати електромобілі для ринку США та Європи.

Розробку «біографіту» стартап CarbonScape розпочав ще сім років тому. Зі слів авторів технології, він являється «екологічною альтернативою синтетичному (нафтовому) та природному графіту», на який припадає 30% ваги літій-іонного акумулятора.

Як стверджується, виробництво «біографіту» – екологічно чисте, що дозволяє економити до 30 тонн викидів CO2 на тонну матеріалу в порівнянні з синтетичним або природним графітом. За даними стартапу, графіт на основі деревини дозволить виробникам акумуляторів скоротити викиди вуглекислого газу від кожної батареї для електромобілів майже на 30%, потенційно скоротивши викиди у цьому секторі на понад 86 мільйонів тонн CO2 на рік до 2030 року.

У якості основних інвесторів проєкту виступають шведсько-фінський гігант відновлюваної лісової промисловості Stora Enso та гонконгський виробник акумуляторів Amperex Technology (ATL). Загальна сума інвестицій у комерціалізацію ідеї – 18 мільйонів доларів. Ці кошти спрямують на масштабування бізнесу та подальшу розробку планів створення виробничих потужностей у Європі та США.

Як раніше повідомляв Autogeek, Toyota представила інноваційний прес.

За матеріалами: Electrek

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Exit mobile version