Menu
in

Subaru готує семимісний електромобіль разом із Toyota

Subaru працює над створенням нового трирядного семимісного електричного кросовера у партнерстві з Toyota. Відомо, що новинка буде виготовлятись у США на заводі Toyota в Кентуккі. Імовірно початок виробництва заплановано на 2025 році. Поява новинки стане великим кроком для Subaru, яка наразі має лише один електромобіль – Solterra, який також виробляється в партнерстві з Toyota разом із bZ4X.

У червні стало відомо, що Toyota також працює над власним електричним семимісним трирядним електромобілем. Вважається, що модель Toyota буде називатися bZ5X, а споріднений Lexus назвуть TZ, якщо нещодавні заявки на торгову марку правильні. Три SUV матимуть спільну платформу.

Що стосується трирядного Subaru, то це буде фактично електрична альтернатива нинішньому Ascent, який виробляється з 2018 року. Відомо, що семимісний кросовер Subaru збиратимуть у Північній Америці та використовуватимуть акумулятори із США, електромобіль може претендувати на повний федеральний податковий кредит у розмірі 7500 доларів США.

І Toyota bZ4X, і Subaru Solterra наразі не претендують навіть на частину заохочення, оскільки вони виробляються на заводі Toyota Motomachi в Японії.

Раніше Subaru оголосила про швидкий план розширення лінійки електромобілів, згідно з яким має з’явитись чотири нові електричні кросовери до 2026 року. Це будуть ключові моделі для досягнення мети виробництва у 400 000 електромобілів на рік, починаючи з 2028 року.

Нагадаємо, як раніше повідомляв AUTOGEEK, нові акумулятори дозволять електромобілям Toyota проїжджати до 1450 км на одному заряді.

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Exit mobile version