Menu
in

Шість коліс та дизайн Cybertruck: XPeng представив незвичний електромобіль AeroHT

У рамках виставки CES 2024 у Лас-Вегасі, підрозділ XPeng, що займається виробництвом електричної авіації, під назвою AeroHT поділився новими подробицями щодо двох своїх “літаючих авто”, а також представив їх носій на модульному шасі.

Повнопривідний електромобіль з колісною формулою 6×6 у задній частині отримав майданчик для посадки електричного літака. Цей транспортний засіб став відомий як “Наземний авіаносець”. Відомо, що незвичний електромобіль надійде в масове виробництво вже в 2025 році.

Тривісний електромобіль уже завершив усі необхідні випробування, і зараз розпочався етап підготовки до масового виробництва новинки.

Зазначається, що електромобіль розрахований на 4-5 пасажирів. Анонсовано, що його електрична трансмісія зможе багаторазово заряджати повітряний модуль. Тривісна конфігурація з шістьма колесами має одну незвичну особливість – керованими є передня та задня вісі.

XPeng поки що не повідомляє, скільки саме коштуватиме “наземний авіаносець”. Засновник XPeng Хе Сяопен сказав, що вартість машини не перевищить 140 500 доларів. Ближче до старту продажів, які заплановані на 2025 рік, компанія пообіцяла розкрити подробиці про силову установку та запас ходу незвичного електромобіля.

Нагадаємо, як раніше повідомляв AUTOGEEK, в Китаї дебютував електричний позашляховик XPeng G6 з запасом ходу 750 км і 10-хвилинною зарядкою.

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Exit mobile version