Menu
in

Qualcomm знайшла першого покупця свого нового чіпа для розумних автомобілів

Компанія поставлятиме свій чіп Snapdragon Automotive Cockpit концерну General Motors.

Американська компанія Qualcomm, яка займається виробництвом одних з кращих мобільних процесорів Snapdragon для смартфонів та модемних стільникових чіпів, що також використовуються у автомобілях, оголосила про співпрацю з General Motors.

В рамках підписаної угоди Qualcomm поставлятиме General Motors чіпи Snapdragon Automotive Cockpit четвертого покоління, призначені для створення розумних підключених автомобілів.

Це оголошення прозвучало одразу після анонсу нового чіпа в рамках проведенного сьогодні онлайн-заходу. Він відрізняється поліпшеною графікою, розширеними мультимедійними можливостями, а також наявністю більш просунутих технологій комп’ютерного зору та штучного інтелекту, які дозволять транспортному засобу краще орієнтуватися на місцевості й адаптуватися до уподобань користувача.

Як повідомили у GM, чіпи Snapdragon Automotive Cockpit використовуватимуть для забезпечення роботи мультимедійної системи, спідометра та систем допомоги водієві, зокрема, помічників контролю швидкості та зміни смуги руху. Завдяки існуванню чіпів декількох рівнів з різними можливостями та цінами їх зможуть використовувати як в бюджетних, так і просунутих моделях GM.

Також у Qualcomm заявили, що розроблена ними інтелектуальна платформа допомоги водієві Snapdragon Ride з’явиться в серійних автомобілях у 2022 році. Якими виробниками та в яких моделях вона буде використовуватися, не повідомляється.

Як раніше повідомляв Autogeek, безпілотник General Motors отримає платформу від компанії Біла Гейтса.

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Exit mobile version