Menu
in

Працюватиме на дровах: Volvo і Rolls-Royce спільно розробляють незвичайну зарядку для електромобілів

Volvo і Rolls-Royce спільно з компанією Air Burners розробляють зарядний пристрій під назвою BioCharger, який перетворюватиме дрова на електроенергію. Компанії-розробники використовують “технологію повітряної завіси” для спалювання деревини та відходів у замкнутій системі. Зазначається, що зарядки будуть корисні для електричної техніки, що працює далеко від розвиненої інфраструктури.

Отримане тепло перетворюється в електричну енергію та зберігається в підключеному акумуляторному модулі зберігання. Потім цю енергію можна використовувати для заряджання електричних транспортних засобів, будівельного обладнання та портативних електроінструментів.

“Хоча електричні машини стають все більш популярними в боротьбі зі зміною клімату, коли справа доходить до управління лісами, ми повинні мати практичні рішення для заряджання електричних машин від традиційних джерел енергії”, – пояснює Браян О’Коннор, президент Air Burners.

У Air Burners зазначають, що лише в США щорічно збирають близько сімдесяти мільйонів тонн деревних відходів, але понад 50% цих відходів залишають на відкрите спалювання або розкладання, що вивільняє тверді частинки та парникові гази у атмосферу.

Компанія стверджує, що її “система замкнутого циклу” значно зменшує викиди парникових газів. І, звичайно, її розробка перетворює низькосортну деревину на електроенергію. І саме Rolls-Royce допоміг Air Burners розробити зарядну станцію для електромобілів потужністю 450 кВт*год у складі BioCharger.

“BioCharger — це унікальна програма для нашої системи зберігання енергії EnergyPack, яка, на мою думку, показує, наскільки універсальним може бути накопичення енергії”, — сказав Кевін МакКінні, директор з продажу Rolls-Royce Solutions America.

Зараз BioCharger перебуває на етапі пілотних випробувань із прототипом 23-тонного гусеничного електричного екскаватора Volvo EC230 перед його комерційним запуском на ринок.

Нагадаємо, як раніше повідомляв AUTOGEEK, британці перетворили класичний Rolls-Royce на електромобіль.

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Exit mobile version