Menu
in

Повна зарядка за 5 хвилин: вчені виготовили перший зразок «надшвидкісної» батареї для електромобілів

Новий тип батарей для електромобілів може випускатися на вже існуючих виробничих лініях.

Ізраїльська стртап-компанія StoreDot розробила технологію, яка дозволить виготовляти батареї для електромобілів з повним часом зарядки 5 хвилин. Перші дослідні зразки акумуляторних осередків для нових батарей виготовила китайська компанія EVE Energy на одній лінії зі звичайними літій-іонними блоками.  

Технологія StoreDot заснована на заміні графена в аноді металоїдними наночастинками. У дослідному зразку його замінили досить рідкісним германієм, але в подальшому планують перейти на більш дешевий кремній. За словами розробників, кремнієві батареї будуть порівнянні за ціною з нинішніми літій-іонним акумулятором. Прототипи таких батарей будуть готові до кінця 2021 року.

Осередки типу pouch-bag пройшли жорстке стрес-тестування та сертифіковані за стандартом UN 38.3. Головна перевага батарей StoreDot – час зарядки. Акумуляторний блок, здатний забезпечити запас ходу 480 км, заряджається до повної ємності всього за 5 хвилин, але тільки від дуже потужного терміналу. До 2025 року стартап планує мати батарею здатну за ті ж 5 хвилин зарядитися на 160 км шляху від звичайних зарядних станцій.

Як раніше повідомляв Autogeek, Ілон Маск презентував нову електромобільну батарею із вражаючими характеристиками.

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Exit mobile version