Menu
in ,

Попри обурення Volkswagen: Great Wall у березні почне продавати електричного близнюка «Жука»

У Китаї копію легендарного Volkswagen Beetle почнуть продавати 30 березня.

Серійний Ora Ballet Cat китайський концерн Great Wall показав на торішньому автосалоні в Ченду. Від дебютувавшої у квітні 2021 року початкової версії Ora Punk Cat, яка викликала справедливе обурення у Volkswagen, товарний електромобіль відрізняється лише формою оптики. У прототипа вона була круглою, у серійного автомобіля – підковоподібна. При цьому обидва від лінії даху до переднього багажника та крил, відверто перемальовані з культового Beetle.

Як повідомлялося раніше, цю дивовижну подібність вивчають юристи німецького концерну, але чи дійде справа до суду, поки не ясно.

Тим часом Great Wall оголосила дату старту продажів свого «Жука» на китайському ринку та оприлюднила технічні характеристики моделі. Габаритна довжина Ora Ballet Cat складає 4401 мм, ширина – 1867 мм, висота – 1633 мм. Розмір колісної бази – 2750 мм.

На ринку п’ятидверний хетчбек запропонують з електродвигуном потужністю169 к.с. (250 Нм крутного моменту) та двома батареями різної ємності. У базовій версії – з літій-залізо-фосфатною на 47,8 кВт•год, у топовій – з літій-іонною ємністю 59,1 кВт•год. Запас ходу у обох випадках перевищить 500 км. Максимальна швидкість передньопривідника спорядженою масою 1780 кг складе 155 км/год. Цінник поки не оголошено.

Як раніше повідомляв Autogeek, ходовий прототип ORA Lightning Cat потрапив в об’єктиви фотокамер.

За матеріалами: Carscoops

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Exit mobile version