Menu
in

Понад 800 км на одному заряді: Ілон Маск анонсував перші доставки клієнтам електровантажівок Tesla Semi

Глава Tesla Ілон Маск оголосив, що електровантажівку Tesla Semi, яка має запас ходу понад 800 км, вже цього року почнуть поставляти клієнтам.

На коли саме запланований початок поставок – Маск не повідомив.

Проте він поділився ще однією неочікуваною новиною – електропікап Tesla Cybertruck начне надходити клієнтам наступного року.

«Електровантажівка Tesla Semi Truck з запасом ходу 500 миль (805 км, – ред.) почнуть поставляти цього року, Cybertruck – наступного року», – написав Маск у Twitter.

Нагадаємо, Tesla представила електровантажівку Semi ще у 2017 році, а збирати її почали у 2019 році. У 2020 році Маск заявив, що для Tesla Semi прийшов час піти в «серію», однак масово виробництва тоді так і не налагодили. Декілька електровантажівок Tesla вже ж відтоді вивели на дороги, проте повноцінний «запуск» програми Tesla Semi перенесли на 2022 рік через обмеження в постачанні акумуляторів. Й ось нарешті ми почули позитивні новини щодо запуску ще однієї моделі Tesla.

Хто буде першим клієнтом Tesla, якому пощастить отримати перші електровантажівки – невідомо. За деякими даними, це може бути компанія PepsiCo, яка ще декілька років тому замовила у Tesla відразу 100 електровантажівок для свого автопарку.

Як раніше повідомляв Autogeek, у США на дорозі помітили незвичайну електровантажівку Tesla Semi. Автівка більше нагадувала витвір мистецтва, ніж автомобіль.

за матеріалами: electrek.co

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Exit mobile version