Menu
in

Поблизу України: Stellantis цього року розпочне випуск вантажівок Ram на водні

У найближчі роки Stellantis планує значно розширити модельний ряд автомобілів з водневими двигунами, збільшивши їх щорічний випуск до понад 100 000 одиниць щорічно до 2030 року.

“Цього року ми починаємо виробництво водневих транспортних засобів у Польщі”, – сказав директор водневої програми концерну Жан-Мішель Білліг німецькомовному журналу Welt.

За його словами, запуск виробництва водневих авто у Північній Америці повинен розпочатись вже найближчим часом. Орієнтовно, виробничим майданчиком для авто на паливних елементах стане один із заводів концерну у Мексиці.

Відомо, що першою серійною водневою моделлю нової лінійки стане вантажівка RAM 5500 MD. Серія 5500, залежно від модифікації, розрахована на транспортування 2-3 тон вантажів. Не виключено, що у Stellantis вирішили взяти курс на водневі вантажівки через велику масу тягових батарей у комерційних електромобілів та відповідно їх велику ціну.

Окрім того, у Stellantis вважають, що з часом ринок водневих авто значно розшириться, а витрати на їх виробництво знизяться.

“У найближче десятиліття ми очікуємо значної частки ринку для водневих технологій, у комерційних авто їх доля може досягати 40%”, – додав Білліг.

Нагадаємо, як раніше повідомляв AUTOGEEK, Stellantis розпочне виробництво електродвигунів в Угорщині.

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Exit mobile version