Menu
in ,

Перше зображення нового електромобіля Kia EV9 зʼявилося ще до офіційної презентації

Дебютний показ нового електричного кросовера Kia відбудеться 11 листопада 2021 року.

Готуючись до першого показу Kia EV9, південнокорейська марка опублікувала єдиний тизер із зображенням майбутньої серійної моделі. Відомо, що в основі новинки лежить модульна платформа E-GMP, на якій також побудовано електричний кросовер Hyundai Ioniq 7, прем’єра якого запланована на 17 листопада, тобто на тиждень пізніше за Kia EV9.

Зовні новинка буде схожа на позашляховик Kia Telluride, який дебютував у січні 2019 року на автосалоні у Детройті. Габаритами електромобіль можна порівняти з актуальним подовженим Sportage. Він може запропонувати просторий салон, як у Sorento.

За попередньою інформацією, EV9 укомплектують двома електродвигунами (по одному на осі) та тяговою батареєю ємністю 100 кВт•год. Такі ж агрегати отримає й побудований тій же платформі Hyundai Ioniq 7 для якого заявлені пневматична підвіска, автопілот третього рівня та вдосконалені системи допомоги водієві (ADAS).

Наразі Kia EV9 знаходиться на ранній стадії розробки. Перші офіційні зображення новинки з’являться у першому кварталі 2023 року, а серійне виробництво моделі запустять у квітні того ж року на заводі Kia у Сохарі.

Як раніше повідомляв Autogeek, водіям Uber нададуть знижку на купівлю електромобілів Kia.

За матеріалами: Kia

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Exit mobile version