Menu
in

Оновлені ПДР вступили в дію: ремені в таксі, смуги ГТ для велосипедистів та пішоходи, що світяться

У таксі тепер всі повинні бути пристебнуті, а велосипедистам дозволений рух смугою для маршрутних транспортних засобів.

Набрали чинності зміни до ПДР, які стосуються водіїв, пасажирів, велосипедистів та пішоходів, про це на своїй сторінці у Facebook нагадав перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

У відповідності до оновлених ПДР водії та пасажири таксі повинні бути обов’язково пристебнуті під час руху пасками безпеки. При чому водії повинні забезпечити наявність ременів безпеки як на передньому, так і на задньому сидінні та нагадувати пасажирам про необхідність їх використовувати. Під цю норму попадають також інструктори з водіння, яким раніше дозволялося не пристібатися під час руху в населеному пункті та за його межами.

Не користуватися пасками безпеки у населеному пункті дозволяється тільки водіям та пасажирам з інвалідністю, якщо це фізіологічно неможливо, а також водіям та пасажирам оперативних та спеціальних транспортних засобів.

Також заборонено змінювати розміри, форму, позначення, колір та розміщення номерних знаків, наносити на них додаткові позначення або закривати їх.

Велосипедистам дозволили рух смугою для маршрутних транспортних засобів. Як повідомлялось раніше, право на використання смуги громадського транспорту їм буде забезпечувати знак «Дорога із смугою для руху маршрутних транспортних засобів».

Для пішоходів обов’язковим стало носіння світлоповертальних елементів під час руху проїжджою частиною чи узбіччям у темну пору доби та в умовах недостатньої видимості. Раніше ця норма носила рекомендаційний характер.

Як раніше повідомляв Autogeek, українцям пропонують створити ідеальні екзаменаційні питання з ПДР.

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Exit mobile version