Menu
in

Новий дорожній знак “Не дозволяйте лизати вашу машину”: соцмережі під враженням

Дорожні знаки з таким написом почали встановлювати вздовж канадських автотрас.

У соціальних мережах з’явилися фотографії незвичайного дорожнього знаку, з написом «Не дозволяйте лосю лизати вашу машину». Знімки були зроблені у національному парку Джаспер, провінція Альберта, Канада.

Встановленням таких знаків місцева влада намагається вирішити проблему, яка виникла в результаті збільшення популяції лосів.

Як відомо, лосі дуже полюбляють сіль. У зимову пору року вони виходять на дороги і злизують сіль, яку дорожні служби використовують для запобігання обмерзання дорожнього полотна.

Пізніше тварини «з’ясували», що знайти улюблені ласощі можна й на передніх бамперах автомобілів. Вони просто підходять до них, коли люди зупиняються, щоб подивитися на тварину. Заглядають лосі й на автостоянки.

Зустріч з такою немаленькою твариною може неприємно закінчитися як для автомобіля, так і для його власника. Попередити відвідувачів парків і просто мандрівників про небезпеку покликані нові дорожні знаки.

Раніше у парку Альберта вже висіло попередження з аналогічним написом та порадами, як відлякати тварину, щоб ніхто не постраждав. Відвідувачам радили просто посигналити або активувати сигналізацію, але ні в якому разі не намагатися відштовхнути лося від автомобіля.

Нагадаємо, раніше AUTOGEEK повідомляв про те, що автопілот Tesla різким маневром об’їхав оленя.

За матеріалами: Snopes

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Exit mobile version