Menu
in

Нова технологія дозволить електромобілям заряджатися на ходу прямо від дорожнього покриття

Ізраїльська компанія Electreon Wireless Ltd. розробляє технологію, що дозволить електромобілям заряджатись прямо на ходу.

Для цього спеціалісти вмонтовують в шосе електричні зарядні котушки.

Наразі компанія працює над двома проектами – перекладається дорожнє покриття на майже двокілометровому відрізку дороги поблизу Тель-Авіва та 2,5-кілометровому на острові Готланд, що знаходиться в Балтійському морі і належить Швеції.

В ході робіт працівники знімають невелику частину асфальту з траси. Потім там встановлюються зарядні смуги, що складаються з мідних котушок, та знову зверху покриваються свіжим асфальтом. Струм на них подається від електромережі за рахунок інверторів, які встановлені на обочині дороги.

Генеральний директор Electreon Орен Езер бачить велику перевагу в тому, що електричні автівки в майбутньому зможуть “заправлятись” на ходу, особливо це стосується автономних транспортних засобів.

За його словами, дороги з підзарядкою будуть досить корисними для виробників електромобілів, адже в такому випадку в машинах можна буде використовувати менші акумулятори. Такі батареї зможуть забезпечувати достатній запас ходу, однак ціна на електромобіль в цілому за рахунок цього знизиться.

В Electreon планують після завершення робіт на двохкілометровому відрізку дороги під Тель-Авівом перейти безпосередньо в місто та почати електрифікацію доріг там. В першу чергу в компанії хочуть працювати над маршрутами громадського транспорту.

Як раніше повідомляв Autogeek, компанія EP Tender з Франції знайшла рішення проблеми обмеженого запасу ходу електромобіля. Фахівці створили павербанк-причіп, з яким автомобіль зможе заряджатися на ходу.

По матеріалах: electrek.co.

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Exit mobile version