Menu
in ,

Навіть без водійського сидіння: безпілотна пасажирська капсула Zoox здатна розганятися до 120 км/год

Електричний безпілотник може розганятися до 120 км/год та їздити без підзарядки до 16 годин.

Стартап Zoox, якийу травні цього року перейшов у власність IT-гіганта Amazon, почав випробування безпілотної транспортної капсули, здатної пересуватися в двох напрямках. Її можна побачити на офіційних рендерах Zoox та на вулицях трьох американських міст, Лас-Вегасу, Сан-Франциско та Фостер-Сіті, де й проходять випробування.

Перший подібний проект стартап показав у 2013 році. Це був концепт двонаправленого транспортного засобу четвертого рівня автономності під назвою Boz.

Нове автономне таксі Zoox – чотиримісний безпілотний електромобіль, здатний розвивати максимальну швидкість 120 км/год. Як повідомляється, рухатися капсула може як в перед, так і назад, що в сукупності з невеликою довжиною (3.63 метра) та шириною робить її ідеальним транспортом для мегаполісів.

За заявою розробників, заряду батареї ємністю 133 кВт•год вистачає на 16 годин безперервної поїздки. На дорозі електромобіль орієнтується за допомогою системи камер, радару та лідару.

У салоні капсули немає водійського сидіння, а пасажирські крісла повернуті одне до одного. Також безпілотник оснащений системою подушок безпеки для двонаправлених транспортних засобів.

Як раніше повідомляв Autogeek, беспілотний робомобіль Amazon Zoox помічений на дорогах загального користування.

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Exit mobile version