Menu
in ,

На заводі Tesla в Шанхаї зібрано першу партію кросоверів Model Y: з’явилися фото з дрона

Перші Tesla Model Y китайського виробництва передадуть місцевим співробітникам компанії.

Кросовер Tesla Model Y компанія виводить на ринок за локальним принципом: продажі моделі у регіонах стартують тільки після того, як налагоджено місцеве виробництво. У Китаї за серійний випуск кросовера відповідає завод у Шанхаї. Протягом останніх дев’яти місяців Tesla готувала майданчик до виробництва Model Y. У результаті завод, який відкрився лише рік тому, збільшився більш ніж удвічі.

Дозвіл на серійне виробництво Model Y на Gigafactory 3 від Міністерства промисловості та інформаційних технологій Китаю компанія отримала у листопаді цього року і, як стало відомо, вже випустила першу партію кросоверів.

Сорок автомобілів у захисних чохлах на внутрішній стоянці заводу вдалося зняти місцевому ютуберу Ву Ва ​​(Wu Wa). Запущений ним дрон пролітав над Gigafactory 3, коли працівники готувалися накрити чохлами ще чотири кросовери.

З чуток, перша партія «китайських» Model Y буде передана місцевим співробітникам Tesla, а масові поставки моделі почнуть у першому кварталі 2021 року. Очікується, що кросовер наробить галасу на місцевому ринку. Як пише Electrek, за прогнозами місцевих аналітиків автомобільного ринку, з появою більш дешевої версії продажі електричного кросовера можуть досягти 30 тисяч одиниць на місяць, приблизно у три рази більше, ніж Tesla Model 3.

Як раніше повідомляв Autogeek, поліція двох департаментів поповнить автопарк електричними Tesla Model Y.

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Exit mobile version