Menu
in

Лікар в електромобілі Tesla на автопілоті зіткнувся з автівкою поліції: дивився фільм за кермом

Лікар з американського штату Північна Кароліна допустив зіткнення з автівкою копів, які оформляли ДТП.

В цей час електромобіль Tesla їхав на автопілоті, а чоловік переглядав фільм на смартфоні.

Інцидент стався ще 26 серпня. Лікар, що працює в “швидкій” Девайндер Голі з містечка Ролі рухався на Tesla з автопілотом по шосе і дивився фільм.

В цей час помічник шерифа закінчував перекривати смугу руху, де відбулась ДТП, а його колеги-поліцейські встановлювали всі його обставини. Лікар не побачив людей на дорозі та не загальмував. Однак один з копів почув шум автівки і встиг відштовхнути іншого так, щоб він не потрапив під колеса Tesla.

Таким чином електромобіль протаранив машину помічника шерифа, а та в свою чергу покотилась, зачепивши автівку копів.

“На щастя патрульний почув наближення електромобіля та відштовхнув нашого співробітника. Якби не він, ми б втратили декількох людей. Все могло обернутись катастрофою”, – заявив окружний шериф Кіт Стоун.

На фото з місця ДТП видно, що в Tesla повністю розбита передня частина, відлетів бампер, пошкоджене крило та пасажирські дверцята, спрацювали подушки безпеки.

При цьому удар був такої сили, що в машини шерифа вирвало ліве заднє колесо і зім’яло корпус службового авто.

На якій швидкості рухався лікар невідомо. Також не ясно чому автопілот “не побачив” перешкоди на своєму шляху та не почав гальмувати.

Як раніше повідомляв Autogeek, автопілот Tesla вкотре не впорався зі своєю головною функцією й став причиною ДТП. Аварія сталася в Арізоні – електроседан врізався в авто поліції та швидкої допомоги.

По матеріалах: wral.com.

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Exit mobile version