Menu
in

Китайці відвойовують ринок батарей для електромобілів: CATL обійшла LG Chem, Panasonic та Samsung

За підсумками трьох кварталів 2020 року китайська компанія CATL контролює 23.1% ринку.

За дев’ять місяців 2020 року китайській компанії CATL вдалося збільшити свою частку на ринку батарей для електромобілів з 10.5% до 23.1%, відсунувши південнокорейську компанію LG Chem, домінувавшу кілька місяців. Про це повідомило корейське видання Business Korea з посиланням на звіт SNE Research від 28 листопада.

У січні-вересні 2020 року валовий обсяг акумуляторів CATL склав 19.2 кВт•год, тоді як LG Chem – 18.9 кВт • год (в статистику входить загальна кількість акумуляторів для електромобілів, гібридів та плагін-гібридів). Як повідомляется у звіті, лідером LG Chem вдавалося залишатися шість місяців, з березня по серпень.

Таким чином, за підсумками трьох кварталів китайська компанія CATL контролює 23.1% світового «батарейного» ринку, південнокорейська LG Chem – 22.9%, японська Panasonic – 21.2%. Четверте та п’яте місця ще за двома південнокорейськими компаніями – Samsung та SK Innovation, частки яких становлять 6.2 та 5.5% відповідно.

Причиною відкату LG Chem на друге місце світового рейтингу виробників акумуляторних блоків стало відкликання електромобілів концерну Hyundai, Chevrolet Bolt EV та Opel Ampera-e через ризик самозаймання батарей при повній зарядці.

Як раніше повідомляв Autogeek, нова батарея Tesla здивувала запасом ходу та щільністю енергії.

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Exit mobile version