Menu
in

Кілька екранів під забороною: Mercedes-Benz має намір боротись з експансією Apple CarPlay

Ще в 2022 році Apple оголосила, що її протокол CarPlay зможе контролювати кожен екран автомобіля, включно з панеллю приладів. Однак Mercedes каже, що не передасть повний контроль над своїм інформаційно-розважальним масивом технологічній цифровому гіганту.

За словами генерального директора німецького автовиробника Оли Калленіуса, транспортним засобам потрібна “цілісна архітектура програмного забезпечення”, щоб задовольнити потреби клієнтів, які шукають бездоганний досвід роботи з інформаційно-розважальними засобами, але передача влади Apple не дозволить досягти цього.

“Коротка відповідь – ні”, – сказав Калленіус The Verge, коли його запитали, чи планує Mercedes прийняти повну версію CarPlay.

Однак це не означає, що Mercedes піде шляхом General Motors, яка нещодавно оголосила, що не буде пропонувати жодну форму Apple CarPlay або Android Auto у своїх майбутніх електромобілях.

“Ми не фундаменталісти, щоб сказати, що з якихось причин ми не дозволимо клієнтам використовувати Apple CarPlay, якщо вони вирішать це зробити. Отже, у нас є Apple CarPlay. У нас є Android Auto”, – додав він.

Німецький автовиробник також зазначив, що він відкритий для тісної співпраці з технологічними компаніями та планує встановити спеціальну версію Google Maps у своїх автомобілях. Однак автовиробник працюватиме з інженерами технологічної компанії, щоб створити щось на замовлення, не передаючи повний контроль зовнішній компанії.

Нагадаємо, як раніше повідомляв AUTOGEEK, Apple CarPlay можна буде вивести одразу на два екрани.

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Exit mobile version