Menu
in ,

Jaguar створить більш потужну спортивну версію електрокросовера I-Pace: що про це відомо

Глава підрозділу SVO поділився планами щодо хардкорного кросовера I-Pace.

У лютому компанія Jaguar несподівано заявила, що з 2025 року стане повністю електричним брендом, тобто на п’ять років раніше, ніж планувалося. Протягом наступних п’яти років компанія випустить шість повністю електричних моделей, а до кінця 2021 року на конвеєр поставлять електричний XJ наступного покоління, серійне виробництво якого мало розпочатися на початку року. Не забули в компанії й про Jaguar I-Pace, перший та єдиний на цей час електромобіль в модельній лінійці марки.

Чутки про те, що підрозділ Jaguar Special Vehicle Operation (SVO) випустить хардкорний I-Pace SVR з’явилися ще кілька років тому, але до справи поки не дійшло. Як запевнив голова підрозділу Майкл ван дер Санде, високопродуктивний електричний кросовер Jaguar I-Pace SVR ще з’явиться.

Затримку автомобіля він поясним тим, що підрозділ SVO не брав участі в попередній розробці I-Pace. Зазвичай фахівці підрозділу беруть участь в розробці моделі ще на етапі обговорення платформи, але в випадку I-Pace цього не сталося.

Не вдаючись в подробиці Санде натякнув, що I-Pace SVR отримає модифіковане шасі та перевершить оригінальну модель по потужності.

Попередньо, віддача силової установки спортивної версії кросовера складе понад 394 к.с. і 694 Нм крутного моменту. При цьому запас ходу SVR-модифікації може скоротитися. Для довідки, нинішній I-Pace проїжджає без підзарядки 377 км.

Як раніше повідомляв Autogeek, через перехід на випуск електромобілів Jaguar Land Rover звільнить 2000 співробітників.

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Exit mobile version