Menu
in ,

Інвестори втратили цікавість до люксового електрокросовера Byton M-Byte: стартапу загрожує банкрутство

Електромобільний стартап Byton, який дуже голосно заявляв про своє існування, можуть оголосити банкрутом.

Якщо так станеться, електричний кросовер Byton M-Byte з величезним 48-дюймовим дисплеєм, який вперше показали у 2018 році, так і не дійде до серії.  Тоді молодий стартап з великими амбіціями поставив високу планку – розпочати серійне виробництво своєї першої моделі – електричного кросовера M-Byte у 2019 році. Але щось пішло не так і вихід моделі перенесли на 2022 рік. За інформацією Nikkei Asia, воно й не почнеться.

Причина – звинувачення компанії Nanjing Zhixing New Energy Vehicle, головного інвестора китайсько-німецького стартапу, у неспроможності платити за рахунками.

Крім того, до стартапу втратили цікавість кілька найбільших інвесторів, серед яких китайський FAW і тайванський виробник електроніки Foxconn. 2020 року вони перестали інвестувати в Byton. А тепер й сама Nanjing Zhixing New Energy Vehicle опинилася у важкому становищі.

В результаті стартап залишився ні з чим. У нього немає засобів для випуску своєї єдиної моделі – кросовера M-Byte. Швидше за все, у найближчі місяці його визнають банкрутом.

Як раніше повідомляв Autogeek, FAW представив електричний мінівен для роботи у таксі.

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Exit mobile version