Menu
in ,

Якою будет нова Toyota Prius: в базі – гібрид, в топі – повністю електрична

Точна дата прем’єри Toyota Prius п’ятого покоління ще не оголошена.

Актуальне, четверте покоління Toyota Prius вийшло на ринок у 2015 році. За інформацією японського сайту Mag-X, чекати прем’єри моделі наступної генерації залишилося недовго. Скоріш за все, це станеться вже цього року, оскільки всі покоління моделі виходили з перервою у шість років.

Як і попередник «п’ятий» Prius буде базуватися на модульній платформі TNGA-C, але при цьому отримає повністю новий, розроблений з нуля кузов у більш агресивному дизайні. Саме зовнішність і стане головною відмінністю моделі нового покоління. Не виключено, що деякі дизайнерські рішення новому Prius дістануться від футуристичного концепта Toyota LQ, який дебютував на Токійському автосалоні 2019 року.

Шоу-кар був оснащений системами автономного управління четвертого рівня, «потужною системою штучного інтелекту, яка вчиться новому разом з водієм» та технологією Digital Micromirror Device (DMD), призначеною для спілкування автомобіля з іншими учасниками дорожнього руху, в тому числі й пішоходами.

Серед очікуваних технічних змін – батарея більшої ємності з підтримкою зовнішньої зарядки вже у базовій версії, що дозволить новому Toyota Prius конкурувати з Corolla Hybrid. Також очікується поява повністю електричної модифікації.

Як раніше повідомляв Autogeek, Toyota представила гібридний гоночний автомобіль для перегонів на витривалість.

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Exit mobile version