Menu
in

Хотіли купити Tesla: Apple витратила понад $10 млрд розробку електромобіля мрії

Раніше стало відомо, що компанія Apple скасувала свій автомобільний проект, не зумівши створити життєздатний продукт після десятирічної роботи. Зазначається, що цифровий гігант вклав в цей проект понад 10 мільярдів доларів. Як виявилося, витрати зростають, коли ви не можете прийняти рішення.

За даними The New York Times, спочатку компанія мала намір стати конкурентом Tesla і створити чудовий електромобіль, згодом Apple намагався конкурувати з Waymo у створенні автономних машин.

Apple найняла інженерів з Porsche та NASA для роботи над проектом. У підрозділі змінилось чотири різні керівники і кілька векторів. У якийсь момент компанія навіть розглядала можливість придбання Tesla, і обговорювала цю ідею з Ілоном Маском.

Загалом понад 2000 людей працювали над проектом “Титан”. Якби Apple випустила автомобіль на ринок, він, ймовірно, коштував би понад 100 000 доларів, незважаючи на попередні чутки.

Сьогодні здається, що ми ніколи не отримаємо автомобіль, виготовлений Apple, не вся робота над проектом буде втрачена. Повідомляється, що багато членів команди перейдуть до підрозділу штучного інтелекту Apple і застосують те, що вони дізналися про штучний інтелект, до інших продуктів. Однак є деякі технології для авто, які, швидше за все, ніколи не побачать світ.

Наприклад, Apple створила новий люк на даху, який міг би зменшити нагрівання від сонця, і лобове скло, яке могло б слугувати екраном.

Нагадаємо, як раніше повідомляв AUTOGEEK, електромобіль Lotus Emeya можна буде відкрити з iPhone або Apple Watch.

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Exit mobile version