Menu
in

Geely розширює список своїх брендів: холдинг купує китайського виробника електромобілів Sinogold

Точні терміни завершення угоди поки не оголошені.

Zhejiang Geely Holding Group (Geely Holding) придбає китайську електромобільну компанію Sinogold. За інформацією китайських ЗМІ, переговори щодо купівлі компанії ведуться з весни 2020 року і вже близькі до завершення, але офіційно ця інформація не підтверджена.

Sinogold заснована у 2016 році Чжунвей Вангом (Zhongwei Wang). У травні того ж року компанія увійшла до складу Shandong Guojin (Kingold) Automobile Manufacturing Co. Вже в перший рік свого існування марка представила дві моделі – K01 та K03. У серію вони не пішли, але стали основою для першої серійної моделі – електричного мінівена Sinogold GM3, який вийшов на ринок у 2017 році. Зовні він був дуже схожий на Citroen Grand C4 Picasso, що пізніше стало причиною судових позовів за рекламу Citroen C4 замість Sinogold GM3.

У 2018 році Sinogold випустила розкішний седан B01 з повністю шкіряним салоном та цілим набором сучасних систем, серед яких дистанційне керування автомобілем (відмикання дверей, активація кондиціонера), голосове управління різними функціями, камера заднього виду та перегляд інформації про батарею.

У 2019 році у компанії почалися фінансові проблеми. Виробництво зупинили, а працівників відправили у вимушені відпустки. Не працює й офіційний сайт компанії.

Як раніше повідомляв Autogeek, електромобіль Geely Geometry A білоруського виробництва оцінили в $30 тисяч.

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Exit mobile version