Menu
in

Гальмуватимуть самостійно: усі автомобілі в США у обов’язковому порядку отримають нову систему безпеки

За даними уряду США, технологія автоматичного екстреного гальмування стане обов’язковою для нових транспортних засобів вже з 2029 року, потенційно рятуючи майже 400 життів щороку та запобігаючи тисячам травм та десяткам тисяч аварій.

Більшість нових автомобілів, що продаються в Північній Америці, вже мають технологію автоматичного екстреного гальмування (AEB), але деякі її не мають, і немає правил, які б регулювали роботу систем в автомобілях, обладнаних цією системою.

Але все зміниться до вересня 2029 року, коли набудуть чинності нові технічні рекомендації, викладені NHTSA. Ці правила вимагають, щоб AEB встановлювався на всіх нових легкових транспортних засобах, що продаються в США вагою до 4 500 кг.

Чиновники також вимагають, щоб система AEB дозволяла автомобілю зупинятися та уникати зіткнення з іншим транспортним засобом, що їде попереду, під час руху на швидкості до 100 км/год як вдень, так і вночі. Автомобіль також повинен автоматично гальмувати на швидкості до 145 км/год, якщо він збирається зіткнутися з іншим автомобілем попереду, і мати можливість помітити та уникнути наїзду на пішоходів на швидкості до 72 км/год.

Уряд США вважає, що обов’язкове використання та регулювання технології AEB може, врятувати 362 життя щорічно та запобігти 24 000 травмам.

Машини великих виробників автомобілів повинні будуть відповідати новому законодавству до 1 вересня 2029 року, компанії з низьким обсягом продажів отримають додатковий рік пільгового періоду.

Нагадаємо, як раніше повідомляв AUTOGEEK, Audi сподівається повернути довіру громадськості до автопілоту.

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Exit mobile version