Menu
in ,

Фургон Mercedes-Benz Sustaneer здивував еко-технологіями: від очищення повітря до ременів безпеки з підігрівом

Концепт Mercedes-Benz Sustaneer зібрав усі передові «зелені» технології німецької марки.

Але головна «фішка» шоу-кара – система фільтрації повітря. Два фільтри у передній частині кузова та під ним активно очищають повітря під час руху фургона. Вони можуть всмоктувати такі речі, як крихітні частинки від шин, гальм та асфальту. Змінювати фільтри необхідно раз в рік. Як стверджують у Mercedes-Benz, ця система дозволяє зменшити забрудненість приблизно на 50%.

У концепті широко використовуються екологічно чисті матеріали. Панелі днища виготовлені з переробленого поліпропілену та текстильних волокон, відновлених із використаних шин. Перегородка між кабіною та вантажним відсіком – солом’яна з водонепроникним покриттям. У стійках полиць використовується фарба на водяній основі з низьким вмістом органічних розчинників. Кермо оздоблено веганською шкірою.  

Грузовий відсік оснащено інноваційними дверима, які автоматично відчиняються після ідентифікації водія. За оцінками Mercedes-Benz, за рахунок використання таких дверей 150 зупинок при доставці грузів дозволить заощадити до 25 хвилин.

Чавунні гальма Sustaneer покриті спеціальним керамічним складом для кращої роботи системи рекурперації, а спеціальні шини зі зниженим рівнем шуму виготовлені з особливого складу.

На даху фургона встановлені сонячні панелі площею 4,8 квадратних метри. Вони продовжують заряджати батареї навіть при вимкненому запаленні та при достатній кількості сонячних днів може забезпечити до 3800 км пробігу на рік.

Традиційні дзеркала заднього виду замінили камерами, які не тільки дозволяют спостерігати за дорогою, а й контролюють наявність небезпек, таких як великі вибоїни. Ця інформація відправляється іншим транспортним засобам та убезпечити їх від неприємностей.

Плани щодо серійного продовження Mercedes-Benz Sustaneer не озвучені. Оскільки основою для концепту став серійний eSprinter, використані в ньому технології можуть бути використані у майбутніх поколіннях цієї моделі.

Як раніше повідомляв Autogeek, Stellantis і TotalEnergies об’єднуються з Mercedes-Benz для збільшення виробництва батарей для електромобілів.

За матеріалами: Mercedes-Benz

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Exit mobile version