Menu
in

До 80% ємності за 10 хвилин: Polestar тестує надшвидку зарядку для електромобілів

Компанія Polestar тестує на своєму електромобілі надзвичайно швидку зарядну станцію для тягової батареї. За допомогою ізраїльської фірми StoreDot автовиробник зарядив електромобіль від 10 до 80 відсотків всього за 10 хвилин.

У тесті брав участь прототип Polestar 5 з батареєю ємністю 77 кВт*год, але пакет можна було розширити до 100 кВт*год, і це дозволило б електромобілю отримати запас ходу на рівні 322 км всього за за 10 хвилин.

“Завдяки цій новій технології під час тривалих подорожей водії зможуть витрачати менше часу на підзарядку та повернутися в дорогу швидше, ніж раніше”, – сказав Томас Інгенлат, генеральний директор Polestar.

За його словами, з новою станцією час зупинки для підзарядки буде більше схожий на те, що сьогодні відчувають водії при заправці бензинових автомобілів.

Відомо, що батареї, які використовуються в Polestar 5, були оснащені технологією StoreDot XFC, яка використовує кремнієвий елемент. Експериментальні батареї мають відмінні охолоджувальні властивості, а це означає що авто не потребують додаткового охолоджувального обладнання, щоб швидка зарядка була безпечною.

Цей тест став першим випадком, коли батареї StoreDot Extreme Fast Charging (XFC) були протестовані поза лабораторією та в реальному авто. Під час демонстрації Polestar почав заряджатися зі швидкістю 310 кВт, і до моменту досягнення 80-відсоткового рівня заряду автомобіль заряджався на 370 кВт. Це важливий фактор у цьому тесті, оскільки процес підзарядки сповільнюється, коли акумулятори наявних електромобілів заповнюються.

Нагадаємо, як раніше повідомляв AUTOGEEK, розпочався випуск оновленого електромобіля Polestar 2.

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Exit mobile version