Menu
in

Через перехід на випуск електромобілів Jaguar Land Rover звільнить 2000 співробітників

Стала відома зворотна сторона повної електрифікації модельної лінійки Jaguar Land Rover.

Повний перехід «на електротягу» залишить без роботи 2000 співробітників Jaguar Land Rover (JLR) по всьому світі. Як оголосили в компанії, під скорочення потраплять саме штатні співробітники. Всі вони будуть повідомлені про скорочення до кінця наступного фінансового року.

Вдатися до таких мір компанії доведеться з тієї причини, що виробництво електромобілів менш трудомістке, ніж звичайних автомобілів з ДВЗ. Крім того, електричні транспортні засоби не вимагають такого обсягу сервісних операцій, що спричинить скорочення персоналу центрів, які займаються гарантійним обслуговуванням.

Згідно зі стратегією електрифікації JLR, до 2030 року електрична версія буде у кожної моделі Land Rover. З чуток, першим електричну силову установку отримає новий Range Rover, який вийде на ринок у 2024 році.

Що стосується Jaguar, то він повністю перейде на виробництво електричних моделей вже у 2025 році. Всі вони будуть побудовані на одній електричної платформі, стануть компактнішими і можуть втратити фамільні зовнішні риси. Про це в інтерв’ю Top Gear розповів новий голова JLR Тьєррі Боллоре. Також топ-менеджер підтвердив, що заміни великому седану Jaguar XJ серед нових електричних моделей не буде й засумнівався у швидкій появі електричного спорткару Jaguar.

Як раніше повідомляв Autogeek, Jaguar і Land Rover повністю перейдуть на електротягу.

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Exit mobile version