Menu
in

BYD представила двоповерхові електробуси для Лондона: легендарний даблдекер переводять на електротягу

Китайський автовиробник представив електричний двоповерховий автобус під назвою BYD BD11. Машина розроблена спеціально для столиці Британії, і, якщо фірма виграє контракт, він має надійти в експлуатацію вже цього року та замінити знамениті лондонські гібридні автобуси Routemaster.

Новинка оснащена гігантською батареєю ємністю 532 кВт*год, завдяки якій електробус може проїхати до 644 км на одному заряді. Цікаво, що модульна структура батареї означає, що замовнику можуть бути доступні менші версії.

Зазначається, що зарядка великого акумулятора займе лише пару годин завдяки максимальній швидкості заряджання у 500 кВт і можливості поповнення заряду за допомогою фантографічних проводів.

Інженери BYD встановили чотири двигуни-концентратори, які передають свою невизначену потужність на колеса, також машина має активну підвіску та навіть забезпечує безпеку пасажирів завдяки використанню функцій допомоги водієві.

У BYD кажуть, що вони є єдиним виробником електромобілів, який розробляє власні двигуни, батареї, мікросхеми та системи керування, що дає йому набагато більше контролю над постачанням і виробництвом, ніж інші компанії. Він стверджує, що за весь час випустив вже 1800 електробусів BYD, що працюють на дорогах Британії, та які проїхали сумарно понад 130 мільйонів км.

Нагадаємо, як раніше повідомляв AUTOGEEK, технічні характеристики електрифікованого пікапа BYD Shark розкрили перед дебютом.

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Exit mobile version