Menu
in ,

BMW вивела на дороги водневі кросовери: опубліковані фото

Серійну версію водневого кросовера BMW i Hydrogen NEXT обіцяють показати наприкінці 2022 року.

BMW Group спільно з Toyota Motor розробляють електромобіль на водневих паливних елементах – BMW i Hydrogen NEXT. Основую для воднемобіля став серійний BMW X5. На даному етапі практично готові до виробництва прототипи кросовера проходять дорожні випробування на європейських дорогах загального користування.

BMW i Hydrogen NEXT використовує оригінальну систему, розроблену інженерами баварської марки. Toyota поставила тільки паливні елементи. Як повідомили у BMW, раніше система паливних елементів, водневі баки, буферна батарея та центральний блок управління автомобіля пройшли сотні тестів на випробувальних стендах як окремо, так і разом. Потім технологію протестували на польових дорогах.

Мета нового етапу – точні налаштування програмного забезпечення. Прототипам належить пройти тисячі кілометрів у повсякденних дорожніх умовах, що дозволить інженерам-розробникам перевірити ефективність, безпеку та надійність всіх компонентів системи.

Відомо, що потужність водневої системи BMW i Hydrogen NEXT становить 125 кВт. Запаси водню зберігаються в двох пластикових балонах, армованих вуглецевим волокном. Тиск у балонах – 700 бар. Ємність – до 6 кг водню. Час заповнення балонів – 3-4 хвилини.

Електроенергія, вироблена в результаті хімічної реакції між воднем та киснем з повітря, накопичується у буферній батареї та використовується у моменти підвищених навантажень. Під паливними елементами встановлений електричний перетворювач, який регулює напругу відповідно до режимів роботи електродвигунів.

Потужність двигуна BMW i Hydrogen NEXT, як і бензинової рядної «шістки» базового BMW X5, складає 374 к.с. При цьому єдині викиди водневого кросовера – чиста вода. Кросовер укомплектований фірмовою системою приводу з технологією eDrive п’ятого покоління, яку першим отримав серійний BMW iX3. Пізніше вона з’явиться в арсеналі BMW iX та BMW i4.

Як раніше повідомляв Autogeek, BMW Group почала виробництво електроприводів для BMW iX та BMW i4.

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Exit mobile version