Menu
in

Без Android та iOS: електромобілі Foxconn використовуватимуть ОС від BlackBerry

Канадська компанія BlackBerry домовилась з Foxconn та її підрозділом Mobility in Harmony про постачання ПЗ для майбутніх електромобілів. Зазначається, що технологічна компанія надасть свою автомобільну платформу з штучним інтелектом, ОС для автомобілів та свої інженерні послуги, щоб допомогти інтегрувати програмне забезпечення в транспортні засоби.

Mobility in Harmony – це консорціум під керівництвом Hon Hai Precision Industry, більш відомої як Foxconn. До нього входять як постачальники, так і автовиробники, такі як індійська Tata Motors і південнокорейська LG Energy Solution. Разом вони розроблятимуть платформи для електромобілів, одна з яких має бути представлена вже цього року.

Зазначається, що першим продуктом консорціуму стане Project X — компактний тримісний електромобіль, який планується представити в Японії наприкінці 2023 року. Також у розробці знаходяться 6- та 9-місний електромобілі.

З моменту запуску 10 років тому автомобільне програмне забезпечення BlackBerry QNX було вбудовано в понад 235 мільйонів автомобілів по всьому світу. Зараз компанія є постачальником ПЗ для багатьох автовиробників, зокрема BMW, Bosch, Geely, Honda, Mercedes, Toyota, VW, Volvo тощо. Цікаво, що канадська компанія пропонує широкий спектр продуктів – від електронних панелей приладів до передових систем допомоги водієві.

“Консорціум під керівництвом Foxconn сформулював амбітне та переконливе бачення, спрямоване на прискорення “вживлення” інновацій в екосистемі електромобілів. Будемо разом рухатись до спільної мети”, – зазначив Маттіас Ерікссон, президент BlackBerry.

Нагадаємо, як раніше повідомляв AUTOGEEK, Nissan заперечує перемовини про можливість випуску електромобілів Apple Car.

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Exit mobile version