Menu
in

Bentley переходить на електротягу: до 2030 року всі моделі марки будуть «зеленими»

У 2030 році на ринку з’явиться новий преміальний електричний бренд – британська марка Bentley.

Електрифікацію модельної лінійки Bentley оголосила в 2019 році, відзначаючи свій столітній ювілей. Тоді ж був показаний електричний концепт EXP 100 GT, що символізує початок електричної ери Bentley. Зараз компанія поділилася подробицями електричного настання.

Уже в наступному році модельну лінійку марки поповнять два нових плагін-гібрида, а перший повністю електричний «Бентлі» з’явиться до 2025 року. Починаючи з 2026 року, компанія планує пропонувати виключно гібриди і електромобілі, хоча сьогодні більш половини покупців Bentley обирають моделі з моторами W12. Але в найближчі роки виробництво агрегату завершиться, а в 2023 році компанія остаточно перейде на електромобілі.

Розробкою і доведенням майбутніх моделей займеться новий дослідницький центр і випробувальний комплекс, який будують поруч із заводом в Крю. Не виключено, що першою повністю електричної серійною моделлю марки стане наступник флагманського седана Mulsanne, відправленого у відставку разом з класичними 6.75-літровими двигунами V8.

Нагадаємо, раніше AUTOGEEK повідомляв про те, що головний дизайнер Bentley розкритикував BMW i3, назвавши його найбільш «небаварською» BMW.

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Exit mobile version